Den första av sitt slag – ny högre yrkeshögskoleutbildning med fokus på ledarskap inom akut- och primärvård

Publicerad: 28.10.2024 / Pressmeddelande

Yrkeshögskolan Arcada och Yrkeshögskolan LAB lanserar en gemensam engelskspråkig masterutbildning inom akut- och primärvård. Utbildningen, Master of Social and Health Care, Emergency Care Systems Development and Leadership, är den första av sitt slag och erbjuder vårdpersonal världen över möjligheten att studera helt online.

Den nya utbildningen, vars ansökan öppnar i januari 2025, fokuserar på att stärka system- och ledarskapskompetens inom primär- och akutvård – områden där branschen står inför stora utmaningar globalt. Studenterna får verktyg för att möta dessa utmaningar genom systemtänkande och hållbar arbetsledning, vilket är centralt för att utveckla robusta och hållbara vårdsystem.

”Det är viktigt att dagens vårdsystem utvecklas med tanke också på personalens välbefinnande. För att tackla dessa utmaningar behövs ett starkt systemtänk samt verktyg för hållbart ledarskap,” säger Christoffer Ericsson, lektor i akutvård vid Arcada.

En unik möjlighet för globalt nätverkande

Utbildningen är särskilt utformad för alla yrkesverksamma som arbetar med akutvårdsfall, till exempel förstavårdare, sjuksköterskor, socialarbetare och fysioterapeuter. Eftersom studierna sker digitalt är det möjligt för studenter att kombinera studierna med arbete. Detta möjliggör också tvärvetenskapligt och internationellt samarbete.

”Det här programmet erbjuder något helt nytt inom första- och akutvården, och ger personal inom branschen i Finland möjligheten att utvidga sitt kunnande. Genom att sammanföra studenter från olika länder och yrkesgrupper skapar vi en gemensam inlärningsmiljö där kunskapsutbytet går åt båda hållen,” säger Anu Venesoja, överlärare i förstavård vid LAB University of Applied Sciences.

Ansökan till programmet sker i januari 2025. Läs mer om utbildningsprogrammet på vår hemsida.

Kontakta oss för mer information:
Christoffer Ericsson, lektor i akutvård, Yrkeshögskolan Arcada
+358 29 428 2838, E-post: christoffer.ericsson@arcada.fi

Anu Venesoja, leköverlärare i förstavård, Yrkeshögskolan LAB

+358 50 473 4462, E-post: anu.venesoja@lab.fi

Arcadas sjukskötarutbildning får högst betyg i Finland 

Utbildningen till sjukskötare på Arcada är bäst i landet i en jämförelse mellan de finländska yrkeshögskolorna. Det här visar AVOP-enkäten 2023, en responsenkät för yrkeshögskolestudenter i slutskedet av studierna.

Kategori: Pressmeddelande